Mali Dunav – Šta obići u blizini Beograda

Mali Dunav – Šta obići u blizini Beograda

Mali Dunav – Šta obići u blizini Beograda

Nadomak Beograda, na samo 20 minuta vožnje kolima od centra grada, nalazi se Mali Dunav – predivno mesto za izlet sa porodicom i malom decom.

Šta obići blizu Beograda

Šta obići blizu Beograda sa malom decom je često pitanje koje nam postavljaju naši čitaoci. Mali Dunav je sigurno nešto što možemo da preporučimo. Nalazi se na opštini Kaluđerica i na samo nekoliko minuta ste kolima do njega. Do ovog raja na zemlji možete doći i prevozom koji kreće sa početne stanice Ustanička. Mesto je kao što smo rekli jako lepo i čarobno.

Centar je lepo uređeni poligon za obrazovanje mladih i istraživanja iz oblasti koje se bave vodenim ekosistemima i životom u njima.  Nastao je još 2006. godine zahvaljući entuzijazmu studenata, saradnika i profesora  istraživača Tima za ribarstvo i primenjenu zoologiju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. Uz pomoć stranih i domaćih projekata, institucija i ljudi dobre volje – donatora ovao mesto je dobilo oblik kakvo danas možemo da vidimo.

Centar se može posetiti svakog dana u periodu od 20. aprila do prvih dana novembra. Odnosno dok su povoljne vremenske prilike. Ovaj centar ima i radno vreme i to od 8h do 16h (radnim danima), odnosno od 8h do 18h (vikendom). Za grupne posete je neophodna prethodna najava.  Porodične i pojedinačne posete moguće su svakim danom.

Pored predivnog biljnog i životinjskog sveta u samom centru se nalazi i maštovito igralište za decu.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati direktno centar na broj telefona +381 11 806 5877 i +381 11 441 3503 .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične objave

Uporedi