Šta videti na Zlatiboru?

Šta videti na Zlatiboru?

Šta videti na Zlatiboru?

Jedno od čestih pitanja naših pratilaca je šta videti na Zlatiboru. Blagotvorni klimatski faktor, prirodne lepote, turističke atrakcije ili gastronomska ponuda jesu jedno od najčešćih razloga dolaska na Zlatibor. Planina Zlatibor je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor ne samo domaćih, već i inostranih gostiju. Planina Zlatibor ne samo da je omiljena destinacija leti već je popularan i među ljubiteljima zimskih sportova.

Blizina velikih gradova poput Beograda (230km), Niš (250km) i Novi Sad (330km) čine planinu Zlatibor veoma popularnom. Većinu puta do Zlatibora, iz velikih gradova Srbije, čini autoput i samim tim možemo reći da je samo vreme i udobnost putovanja na visokom nivou.

Šta videti na Zlatiboru?

Foto: kongres-magazine.eu

Klima na Zlatiboru

Ono što privlači domaće i strane goste jeste čuvena ruža vetrova i klima na Zlatiboru koja je umereno-kontinentalnog tipa sa jakim uticajima planinske klime. Umereno hladna zima a prijatna i ne mnogo topla leta je ono što karakteriše planinu Zlatibor. Statistički gledano, na Zlatiboru je januar najhladniji mesec dok je avgust najtopliji. Tokom zimskog perioda, na planini Zlatibor snega ima u izobilju. Sneg na Zlatiboru pada od oktobra do maja, a zadržava se prosečno čak 114 dana u godini.

Zlatibor je sjajna planina za uživanje sa prijateljima i porodicom. Planina je idealna za šetnju po prirodi, obilazak turističkih atrakcija a sve je popularnija i među ljubiteljima zimskih sportova. Skijanje na Zlatiboru je jedno od popularnijih u Srbiji ne samo među amaterskim sportistima već profesionalci koriste ovu planinu za uživanje. Zlatibor se nalazi na 1000 m nadmorske visine a najpoznatiji su vrhovi na Zlatiboru su Tornik (1496 m), Čigot (1422 m), Brijač na Murtenici (1480 m).

Šta videti na Zlatiboru?

 

Smeštaj na Zlatiboru

Smeštaj na Zlatiboru je pretežno apartmanskog i hotelskog tipa. Smeštaj obuhvata pretežno luksuzne apartmane i hotele a ne tako retko i vikendice i kuće za odmor. Apartmani na Zlatiboru su jedno od najpopularnijih smeštaja koji mogu da pariraju i najpoznatijim svetskim planinskim destinacijama.

Smeštaj na Zlatiboru

Apartman SIX Zlatibor

Smeštaj

Sve

Apartman SIX uredili smo sa puno ljubavi i detalja, i sa samo jednim ciljem – da se osećate kao kod kuće! U apartmanu dominira dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom u praktičnom “open space” konceptu. Za druženje, za odmor, i naravno za sjajnu zlatiborsku hranu… Spavaća soba je opremljena komotnim francuskim ležajem za pravi odmor […]

1
1
Apartman Nataša Zlatibor

Smeštaj

Sve

Apartman Nataša Zlatibor

Pozovite za cenu

Apartman Nataša nalazi se na Zlatiboru u ulici Jovanke Jeftanović. Smeštaj se nalazi u neposrednoj blizini središta ovog prelepog turističkog mesta. Centar, pijaca, autobuska stanica, jezero i šetalište nalaze se na svega par minuta prijatne šetnje. Apartman Nataša nalazi se na prvom spratu prelepe nove zgrade na Zlatiboru. Objekat se nalazi u prelepom prirodnom okruženju. […]

1
1
Osmeh Apartmani Zlatibor

Smeštaj

Sve

Osmeh Apartmani Zlatibor

Pozovite za cenu

Osmeh Apartmani Zlatibor su pravo mesto za odmor Vas i Vaše porodice. Idelan smeštaj na Zlatiboru po veoma povoljnim cenama. Osmeh Apartmani Zlatibor se nalaze u samom centru Zlatibora na samo 500 metara od centra. Apartmani su opremljeni sa novim nameštajem i tehnikom. Apartman ima posebnu spavaću sobu sa francuskim ležajem dok u dnevnoj sobi se nalazi ugaona garnitura […]

1
1
1 2 6

Slične objave

Uporedi