Zasavica

Zasavica

Zasavica

Na samo nekoliko kilometara od Sremske Mitrovice, nalazi se Specijalni rezervat prirode Zasavica. Zasavica je jedno od najlepših mesta blizu Beograda na kojima smo do sada bili.  

Šta Zasavica pruža?

Zasavica je jedno od najbolje očuvanih prirodnih rezrvata koji svakom posetiocu sa sigurnošću obećava uživanje, mir i aktivan odmor. Zasavica le okružena predivnom prirodom po kojoj se slobodno hrane domaće životinje. Ako volite seoski turizam i ljubitelji ste prirode i životinja ovo je sigurno pravo mesto za vas. U samom rezravatu primetiće te skladnu smenu šuma, livada sa pašnjacima. Sam simbol ovog mesta jeste predivan vidikovac koji se nalazi na samom ulazu u rezervat. Takođe rezervat Zasavica poseduje i restoran u kome možete uživati u domaćom ceđenim sokovima i tradicionalnoj hrani.

Sadržaj rezravat?

Sadržaj rezervata Zasavica je jako bogat. U Zasavici možete uživati u slobodnoj šetnji pašnjacima, vožnjom panoramskim vozićem kao i plovidbom brodom UMBRA. Brod od 2003 god. ima plovni put kroz najlepši deo rezervata od Valjevca ka šumarevoj ćupriji u dužini od 7 km. Za ljubitelje ribolova Zasavica nudi 25 vrste riba. Od ukupnog broja, desetak vrsta ima ekonomski značaj.

Aktivan turizam u ovom mestu je jako zastupljen. Možete šetati obalom Zasavice kao i pašnjacima ovog kraja. Ono što je jako interesantno to je da pored vas u toku rekreativne šetnje slobono se kreću domaće životinje poput mangulica, krava, magaraca i konja. Sav krajolik koji se pruža pred vašim očima je zaista čaroban i sigurno će vas ostaviti bez daha. Jako je zanimljivo da je ovo mesto takođe i stanište jako retkih vrsta ptica i životinja koje nestaju a ovde su našle svoje utočište.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične objave

Uporedi