Rudnik planina

Rudnik planina

Rudnik planina

Na samo 100 kilometara južno od Beograda nalazi se planina Rudnik. Sam centar planine se nalazi na nadmorskoj visini koja se kreće od 500 do 700 metara. Ova planina se sastoji iz osam vrhova koji se nalaze na preko 1.000 metara nadmorske visine. Ono što je karakteristično za vrhove Rudnika jeste da dva vrha nose isto ime Javor. Najviši vrh je dobio ime Cvijićev vrh koji se nalazi na 1.132 metara nadmorske visine. Najveće i najčešće naselje na ovoj planini se zove varošica Rudnik  gde se nalazi veliki broj smeštajnog kapaciteta ove planine. Smeštaj na Rudnik planini dominira kategorizacijom: etno selo, seosko domaćinstvo, apartmani i vile kao i pansioni. Seoski turizam je u velikom porastu i veoma popularna grana turizma koja veliki koracima napreduje.

Veliki broj turista iz glavnog grada Srbije dolazi na ovu planinu baš iz razloga blizine i netaknute prirode i prirodna bogatstva koja nam ona pruža. Takođe veliki broj turista je prisutan iz obližnjih velikih gradova jer se rudnik nalazi na samo 15 kilometara od Gornjeg Milanovca. Poslednjih godina Rudnik je našao popularizaciju kod stranih turista. Rudnik planina je veoma popularna po letnjem i zimskom turizmu a sve više dolazi do izražaja i školski, sportski, zdravstevni i lovački turizam. Zbog svoje blage klime i velikim brojem sunčanih dana, vazdušne strujanje, 1922 godine Rudnik je proglašen za Vazdušnu banju. Sama planina spada pod opštiskom upravom Gornji Milanovac.

Istorija Rudnika

Veliki značaj kroz istoriju ova planina je imala zbog svog položaja i rudnog bogatstva. Grana rudarstva i vađanje rude sa Rudnika kreće još pod Rimskom upravom. Do danas su meštane ove planine i okolnih mesta poznati kao veoma dobri rudari.

Planinu Rudnik treba obići što zbog svoje blage klime što zbog lepote koju nam nesebično pruža. Na stranici „Smeštaj Rudnik“ možete pronaći veliki broj smeštajnog kapaciteta na ovoj planini.

Irinin Vidikovac Rudnik

Smeštaj

Irinin Vidikovac Rudnik

Pozovite za cenu
Objekat nije dostupan za rezervacije
2 godine ago

Apartmani “Irinin Vidikovac” su smesteni u varosici Rudnik, na obroncima planine Rudnik. Tu smo da Vas boravak ucinimo sto prijatnijim. Dobrodosli! Apartmani su smesteni u sastavu poljoprivrednog gazdinstva „Vasic“, tako da pored prelepog pogleda, mozete uzivati u lepoti vocnjaka, koji se nalazi odmah ispod apartmana, nalazimo se na 650m nadmorske visine, do glavnog puta, blizu […]

1
1
Apartman Silvana na Rudniku

Smeštaj

Apartman Silvana na Rudniku

Pozovite za cenu
Objekat nije dostupan za rezervacije
4 godine ago

Apartman Silvana se nalazi na Rudniku, 15km od Gornjeg Milanovca i 400 metara od Termalne banje Rudnik…

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu